30.10.2015

Viikonloppu Helvetinjärvellä

Eipä ole hetkeen ehtinyt taas kirjoitella. Tässä kuitenkin pieni retkisepustus yli kuukauden takaa. Ehkä tässä joku päivä ehtisi päivitellä sitten vähän tuoreempia kuulumisia.

Lähdimme syyskuussa isommalla porukalla viettämään viikonloppua Helvetinjärven kansallispuistoon. Leiriydyttiin Haukanhiedan telttailualueella järven rannalla - ehkä nätein leiriytymispaikka jossa olen eteläisessä Suomessa telttaillut.

Lauantaina käveltiin Helvetinkolulle ihmettelemään maisemia ja lounastamaan sekä kiertämään mieleenpainuvasti nimetty Helvetistä itään -luontopolku. Mukana oli ympäristöalojen opiskelijoita biologeista geofyysikoihin, joten patikoinnin lomassa pysähdeltiin katsomaan erilaisia jännittäviä luonnonilmiöitä aina käävistä, sienistä ja sammalista lepakoihin ja jääkauden jälkiin.

Suolta löytyi karpaloita, metsästä mustikoita, puolukoita ja vähän sieniäkin.


Palasimme illansuussa telttailualueelle juuri ennen auringonlaskua, jota katsellen oli koko päivän patikoinnin jälkeen ihana istua hiekkarannalla.

Yöllä lämpötila painui jo reippaasti lähelle nollaa, mutta muuten sää oli koko viikonlopun mitä mainioin. Varsinkin lauantaina oli liikkeellä tosi paljon retkeilijöitä. Kun itsekin oli osa isompaa porukkaa, eivät vaihto-opiskelijalaumat sun muut haitanneet - tällaiselle reissulle tulee lähdettyä aika eri asenteella ja sosiaalisuuden asteella kuin viikon erämaavaellukselle.

Ruokahuolto oli helppo hoitaa, kun toteutumattomalta Abiskon-reissulta oli jäänyt monta pussillista valmista kuivamuonaa. Perjantaina illalliseksi nautimme kookos-soijapalacurrya ja lauantaina risottoa. Retken järjestäjien toimesta iltaherkuiksi oli tuotu tikkupulla- sekä omena-kauranyyttiaineksia, nam!

Ehkä ensi syksynä päästäisiin johonkin Pirkanmaata kauemmas ruskaa ihmettelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti