21.8.2015

Mansi- ja mustikoita ynnä muita

Puoli somea on jo ainakin kuukauden ollut täynnä sadonkorjuupäivityksiä ja -kuvia. Mansikoita, mustikoita, viinimarjoja, vadelmia, kantarelleja ja muita sieniä... Muilla kyllä mutta ei niinkään meillä. Vaikka kuinka uhosin alkukeväästä laittavani pystyyn kunnon ikkunanlautapuutarhan, niin eihän se nyt ihan niin mennyt. Makuuhuoneen ikkunalla kasvaa tällä hetkellä säälittävän pieni minttu ja jos mahdollista vielä säälittävämpi persilja.

On tässä sentään vähän osingoille päästy: Vuokrakämppämme takapihalta kävin viimevuotisin luvin hakemassa vähän punaherukoita ja karviaisia. Kavereilta ja vanhemmilta on saatu kesäkurpitsaa, sipulia ja perunaa. Viisi kiloa mansikoita pakkaseen haettiin torilta, jossa käytiin myös sienessä hakemassa kantarelleja kuivattavaksi ja sienikastikkeeseen.

Mustikassa olen käynyt kaksi kertaa, joista ensimmäisellä haettiin vain muutama kourallinen marjoja mutakakun kaveriksi, ja toisella kerralla rankkasade yllätti puolen tunnin kyykkimisen jälkeen. Nyt on puoli pakastusrasiallista mustikoita jemmassa talvea varten, että jee! Olisihan niitä vieläkin kai metsät täynnä, jotenkin ei vaan inspaa lähteä varta vasten marjastamaan. Metsälenkeillä on kuitenkin kiva napostella muutama mustikka nassuun, minkä on muuten huomannut myös Kuutti:


Tähän aikaan vuodesta saa tottua taukoihin lenkkeilyn lomassa, kun tuo mussuttaa menemään pää mustikkamättäissä.

Lämpimän kesäpäivän voi viettää myös mm. mattoja pesten. Onni on oma takapiha jossa kuivattaa matot omenapuiden oksilla. Jospa sitä omenasatoa saisi edes vähän korjattua talteen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti